Place Michel Pons

pdf

Place Michel Pons


Op vraag van de gemeente Bouillargues hebben we een groen-ruimte gecreëerd in een woonwijk. We gebruiken voor deze eerste test hetzelfde substraat als dat van onze tuin. Er zijn verschillende beperkingen opgelegd. De gemeente heeft in deze sector geen geïntegreerd bewateringssysteem (alleen handmatig) en de tuin profiteert in een stedelijk gebied niet van schaduw, hij is omgeven door mineralen (muren, daken en bitumen), waardoor de omgevingstemperatuur stijgt. Planten zijn aangepast aan waterstress. Rekening houdend met al deze elementen, en onze ervaring, hebben we alleen Australische planten geselecteerd, meer bepaald die van Brookfield Conservation Park ten noorden van Adelaide. In samenwerking met de groenverzorging van de gemeente gaan we de planten monitoren. Deze tuin heeft tot doel een permanent visueel aspect te behouden, het stelt ons ook in staat om in binnenruimtes andere planten te testen.

Place Michel Pons. Plaats de cursor op de afbeelding en zoom in of uit voor meer details.