Roundabout Michel Pons

pdf

Roundabout Michel Pons


At the request of the municipality of Bouillargues we have again created a green-space in a housing estate. We use the same substrate for this first test, as that of our garden. Several constraints are imposed. The municipality does not have an integrated watering system in this sector (only manual) and the garden located in an urban area does not benefit from shade, it is surrounded by mineral (walls, roofs and bitumen), thus increasing the ambient temperature. Plants must be adapted to water stress. Taking into account all these elements, and our experience, we have only selected Australian plants, more specifically those from Brookfield Conservation Park north of Adelaide. We will monitor the plants in partnership with the landscape maintenance of the municipality. This garden aims to keep a permanent visual aspect, it also allows us on interior spaces, to test other plants.

Roundabout Michel Pons - zoom to see the detail of plantation